Book Online

Graviditetskvalme

Graviditetskvalme

Akupunktur til gravide mod kvalme ved jordemor Henny Jensen

Døjer du med graviditetskvalme og evt. opkastninger? Så er der hjælp at få

Graviditetskvalme er IKKE et nødvendigt onde, som du er nødt til at finde dig i!

Langt de fleste får det markant bedre af akupunktur mod graviditetskvalme og opkastninger. De fleste mærker effekt allerede under første akupunkturbehandling. Jo tidligere akupunkturen startes, jo bedre effekt og jo færre behandlinger er nødvendigt. Især hvis man kaster op, er det vigtigt med hurtig indsats, så kroppen ikke når at blive alt for svækket. Mange døjer oveni med hovedpine, forstoppelse og/eller søvnproblemer. Disse problemer bliver behandlet på samme tid.

Akupunktur mod kvalme

Første skridt med akupunkturen er at stoppe opkastningerne, dernæst at mindske kvalmen og forbedre nattesøvnen. Ofte vil det være en stor hjælp med en hel eller deltidssygemelding for at give kroppen ro til heling. Måske har du svær ved at melde dig syg fordi graviditet jo ikke er en sygdom, men det er kvalme og opkastninger uanset hvad, der er oversagen. F.eks. er Roskildesyge også en sygdom som medfører at man sygemelder sig. Akupunktur mod graviditetskvalme virker straks. Allerede mens du ligger på briksen vil der være en større eller mindre bedring. Det er dog meget individuelt hvor kraftigt og hvor længe den akutte virkning holder.

Utallige har allerede oplevet akupunkturens mirakuløse virkning

Baseret på intensiteten og varigheden af dine symptomer, kan du forvente at skulle modtage mellem 2 og 3 akupunkturbehandlinger ugentligt til du oplever bedringen, holder til næste behandling. Akupunkturen fortsættes indtil du har det markant bedre, ofte nogle uger, dog for de hårdeste ramte/mest svækkede længere tid.
Det magiske ved akupunktur til gravide er, at det er hele mennesket, som bliver behandlet, og dermed bragt i balance. For at få den bedste effekt med akupunktur mod graviditetskvalme, kræves en individuel tilpasset akupunkturbehandling. Dette tilbyder jeg som uddannet akupunktør (RAB godkendt) med speciale i gravitetsgener, hertil er det et ekstra plus med min mangeårige jordemoderfaglige viden og erfaring.

Kvinde får akupunktur til gravide behandling

Kostændringer samtidig med akupunktur kan hjælpe dig af med graviditetskvalmen

Det er vigtigt at indtage let fordøjelig mad til de 3 hovedmåltider f.eks. suppe, grød og mos, så maven ikke skal arbejde så hårdt. De fleste har også rigtig god gavn af at drikke varmt kogt vand i stedet for koldt vand. Ofte er det munden, som har lyst til noget koldt, men maven har brug for noget varmt.
Mellemmåltiderne, som helst skal være ca. hver 2. time, må meget gerne bestå af en blanding af forskellige nødder. Nødder er rigtig gode fordi de både indeholder sunde fedtstoffer og proteiner, samtidig med at de skal tygges meget i forhold til mængden. Når man tygger, bliver der sendt besked til maven, om at nu skal den til at arbejde. Problemet er dog, at maven ofte ikke gør sit arbejde færdigt, derfor har man den følelse af at det presser opad og at maden står helt op til halsen.
Læs min artikel om gode råd mod graviditetskvalme.

Akupunktur er effektiv til behandling af kvalme og opkastninger

Læs om jordemødrene som har specialiseret sig i akupunkturbehandling af graviditetskvalme på Kolding sygehus, hvor antallet af indlæggelse for svær graviditetskvalme er faldet drastisk. De hårdt plaget gravide sætter stor pris på tilbuddet.

Rul til toppen