Fødselsstimulerende

Akupunktur modner og bringer kroppen i balance til fødslen

Fødselsmodning og fødselsigangsættelse med akupunktur v/ jordemoder i Vanløse, København​

Fødselsforberedende/modende akupunktur ved jordemoder

Fødselsforberedende akupunktur

Akupunktur i den sidste del af graviditeten balancerer og forbereder kroppen, således at fødslen lettere går i gang når kroppen og barnet er klar. Fødselsforberedende akupunktur gives cirka en gang om ugen fra 34-36. graviditetsuge frem til fødslen. Det er også muligt at starte senere, der er jo ikke nogen der ved hvornår fødslen starter og lidt er bedre end ingenting. Akupunkturen modner og balancere kroppen således at den er i optimal balance og klar til fødslen. Denne modning medfører at kroppen lettere kommer i gang med de ”rigtige” veer, og at hele fødselsforløbet forkortes. Undersøgelser har vist, at fødslen forkortes med 1 til 2 timer, når der er givet fødselsforberedende akupunktur.

download (3)

Fødselsigangsættelse med akupunktur

Når terminsdatoen er passeret eller hvis der er vigtige grunde til at sætte fødslen i gang før terminen, kan man forsøge at igangsætte fødslen med fødselsstimulerende akupunktur. Nogle akupunkturpunkter virker vestimulerende når kroppen er klar til fødslen, men det kan ikke tvinge kroppen til at lave veer på samme måde som medicin kan gøre.
Fødselsstimulerende akupunktur er ikke lige så virksomt som medicinsk igangsættelse, men til gengæld er der ingen bivirkninger eller risici forbundet med akupunktur behandlingen. Fødselsstimulerende akupunktur kan gives 2-3 gange om ugen eller dagligt i flere dage til ønskede fødsel eller aftalt medicinsk igangsættelse. Jeg anvender hyppigt fødselsstimulerende akupunktur sammen med hindeløsning, Robozzo og homøopati, fordi det er min oplevelse at dette øger virkningen.

Rul til toppen