Styrk dit immunforsvar igennem vinteren

Spis varmt og minimer kold mad og drikke.
Spis mest muligt varm mad gerne 2 til 3 gange om dagen. F.eks. grød, supper og simreretter og ovnbagte rodfrugter. Mad der varmer kroppen, er bl.a. lam, hønsekød, rodfrugter, kål, kanel, kardemomme, timian. Undgå råkost og minimer salater.
Drik ligeledes mest muligt varmt. Bland andet kogt vand, the, thai, frisk ingefær overhældt med kogt vand. Hvis du allerede har lidt ondt i halsen, eller føler dig lidt småsløj så er en romtoddy sagen. Men endnu bedre er det med varm hyldebærsaft eller hyldebærsirup, som både forebygger og behandler forkølelse/influenza.
Isis Klinikken - Immunforsvar

Sov og hvil tilstrækkelig og opnå et bedre immunforsvar

Du kommer bedre igennem vinteren og får et bedre immunforsvar, hvis du får sovet nok. De fleste har brug for mere søvn/hvile om vinteren. Sørg for at komme i seng i ordentlig tid. De bedste søvntimer får du mellem kl. 22 og 24. Undgå at kigge på elektroniske skærme 1-2 timer inden sengetid, læs eller lyt hellere til en god bog.
Hvis du ikke kan falde i søvn så lyt til noget guidet afspænding eller beroligende musik f.eks. 432Hz Deep Sleep Healing Music.
Undgå at spise for sent.
Er ovenstående ikke tilstrækkelig, så kan akupunktur hjælpe dig til en bedre søvn.

Gå en tur og styrk dit immunforsvar

Her om vinteren er det vigtigt, at du får alt det lys og friske luft, som du kan få. Derfor er en daglig gåtur uundværlig. Ekstra godt er det at gå langs havet eller i skoven.
Mange har brug for et tilskud af D-vitamin pga. af det manglende sollys.
Fødevarestyrelsen og Sundhedsstyrelsen har følgende anbefalinger omkring forebyggende tilskud af D-vitamin.
De bedste hilsner fra
Henny Jensen
Isis Klinikken
Aut. Jordemoder fra Sundhedsstyrelsen og Akupunktør (RAB registeret).
Scroll to Top