Den vise kvinde spirer i det andet forår

Alt for mange kvinder døjer med søvnproblemer og hedeture, når overgangsalderen sætter ind i overgangen til Menopausen.

Akupunktur er specielt velegnet til behandling af overgangsalderens ubalancer.
Det afhjælper ubalancerne og støtter kvinden, i den fase som det andet forår er,
i at blive en spirende, livgivende og frugtbart næste fase af kvindens liv.

 

Det andet forår – Den vise kvinde spirer

Overgangsalder - Isis Klinikken


Ifølge de gamle kinesiske skrifter ansås overgangsalderen for at være kvindens andet forår. En periode med ekstraordinære muligheder for forandring/forvandling.

Når menstruationen ophører, mister kvinden ikke længere blod og energi.

Hun er nået til en periode i livet, hvor hun formår at hvile mere i sig selv.

Med disse ekstra ressourcer til rådighed samt livserfaringen kan kvinden opnå en bedre og dybere kontakt til sin egen visdom og intuition.

 

Overgangsalder – Menopause

 

Overgangsalderen kommer typisk i alderen fra 45-55 år.

Med tiden har kvinder færre æg i æggestokkene, og når overgangsalderen nærmer sig,

er der kun få æg tilbage. Herved falder niveauet af det kvindelige kønshormon østrogen.

I takt med at det kvindelige kønshormon falder ændrer kvindens menstruationer sig fra regelmæssige til uregelmæssige, enten hyppigere eller med længere interval.

Menstruationen vil til sidst stoppe – også kaldet menopausen eller klimakteriet.

I gennemsnit får kvinder deres sidste menstruation, omkring 52-årsalderen.

Overgangen til menopausen tager typisk 2-5 år, men ubalancesymptomerne kan tage 5 til 10 år.

Det er individuelt, hvordan ubalancesymptomerne og hormonforandringerne påvirker de forskellige faser i overgangsperioden, og de varierer meget fra kvinde til kvinde.

 

De mest udbredte symptomer på overgangsalder er hedeture og søvnproblemer

Nogle kvinder får kun få symptomer og lidt ubehag. Andre oplever voldsomme svingninger i kropstemperaturen, de såkaldte hedeture eller hede stigninger, med eller uden øget svedtendens. Hedeture mærkes som en intens varmefølelse, som for nogle er ledsaget af, at man begynder at svede. Varmen opleves på overkroppen og især i ansigtet, men kan også brede sig til resten af kroppen. Varigheden er som regel nogle minutter. Nogle kvinder har kun få anfald, andre har rigtig mange anfald både dag og nat.

Søvnproblemer er et andet udbredt problem for mange både i overgangsalderen og i længere tid efter. Disse kan opleves i mange år efter at menopausen er indtrådt. I slemme tilfælde kan hedeturene forstyrre nattesøvnen så meget, at det påvirker det sociale liv.
Andre symptomer kan være svimmelhed og hovedpine, tørre slimhinder, nedsat sexlyst, hårtab og led- og muskelsmerter samt psykiske symptomer i form af depression.

Brænd ikke dit lys i begge ender!

Overforbruger du din energi, bliver det op ad bakken og med modvinde at komme igennem overgangsalderen.  Sover du dårligt er det nødvendigt at skrue ned for aktiviteten.

Ro, hvile, afspænding og/eller meditation kan i vis udstrækning kompensere for manglende søvn, men i længden holder det ikke, hvis du ikke får tilstrækkelig med søvn.

Undgå at indtage flg. som virker varmende: alkohol, koffein, krydret mad og nikotin.
Motion kan reducere hedeturenes intensitet.
Sørg for at drikke tilstrækkeligt så væskebalancen er i orden.

Akupunktur er særdeles velegnet til behandling af overgangsalderens ubalancer

Behandling med akupunktur tilpasses individuelt med nåle fordelt på ben, arme og hovedet. Alt afhængig af hvor længe og meget din krop er i ubalance, så er der brug for 2 behandlinger om ugen, indtil du mærker en fremgang.

De fleste sover betydeligt bedre allerede efter den første behandling. Så snart søvnen er i klar bedring, overgår du til behandling 1 gang om ugen indtil søvnen er stabil og hedeturene er aftagende. Behandlingsnedtrapningen fortsætter herefter med to ugers interval og derefter 1 gang om måneden. Jo før du starter behandlingen, jo hurtigere og lettere får du bragt kroppen i balance. Nogle kan nøjes med 3-5 behandlinger andre har brug for støtte i en længere periode.

Naturmidler til behandling af overgangsalder for den vise kvinde

Isis Klinikken - jordemoder - Henny Jensen - Akupunktur


Der findes en del forskellige naturmidler til overgangsalderens problemer både på nettet og apoteket. Specielt 2 af dem har mange haft god effekt iflg. min erfaring. Det ene er det homøopatiske middel Kliron fra Allergica. Det andet er fermenteret rødkløver fra Herrens Mark, begge er dansk fremstillet og produceret.

2 præparater som afhjælper hedeture, søvnforstyrrelser, slimhinder og bringer psyken i balance

Det homøopatiske præparat Kliron er fremstillet på baggrund af antroposofiske principper, som Rudolf Steiner udviklede. Kliron er fremstillet af en række urter og udtræk fra blæksprutten, som gennem mange år er kendt for at regulere hormonbalancen. Det stimulerer ikke hormonproduktionen, og er derved forskellig fra de konventionelle hormonstimulerende præparater til overgangsalderens ubalancer.

Rødkløver indeholder planteøstrogen og har en gunstig virkning på hormonsystemet. Herrens Mark fermenter rødkløverekstrakten, dvs. den er mælkesyregæret og det virker dermed både på fordøjelsen og overgangsalderens problemer. Ligeledes har forskning vist, at det kan forebygge knogleskørhed.

Læs mere om fermenteret rødkløver fra Herrens Mark her:

 

Svedhæmmende te til den vise kvinde

Salvie the virker svedhæmmende og kan bruges hvis man sveder meget.

Drik 2-3 kopper the om dagen i op til 1 mdr. Brug enten frisk eller tørret salvie. Lav den ikke alt for stærk, den må gerne være helt lys i farven, ellers er den meget bittert.

Læs om akupunktur hos Isis Klinikken her:

De bedste hilsner fra
Henny Jensen
Isis Klinikken
Aut. Jordemoder fra Sundhedsstyrelsen og Akupunktør (RAB registeret).
Scroll to Top