Fødselsmodnende akupunktur

Modning til fødsel med akupunktur og fødselsstimulering v/jordemoder i Vanløse, København

Fødselsmodning gør dig klar til fødslen, samtidig hjælpes dit barn længere ned i bækkener, livmoderhalsen modnes og fødselshormonet, også kaldt kærlighedshormonet, Oxytocin stimuleres

Forbered din krop til fødslen med fødselsmodnende akupunktur

Akupunktur i den sidste del af graviditeten balancerer og forbereder kroppen, således at fødslen lettere går i gang når kroppen og barnet er klar. Fødselsmodnende akupunktur gives cirka en gang om ugen fra 36-37. graviditetsuge frem til fødslen.

Det er muligt at starte senere, der er jo ikke nogen der ved hvornår fødslen starter og lidt er bedre end ingenting. Akupunkturen modner og balancere kroppen således at den er i optimal balance og klar til fødslen. 

Modning med akupunktur medfører at kroppen lettere kommer i gang med de ”rigtige” veer, og at hele fødselsforløbet forkortes. Undersøgelser har vist, at fødslen forkortes med 1 til 2 timer, når der er givet fødselsforberedende akupunktur.

Fødselsmodnende akupunktur på patient

Kvinder, der har fået fødselsmodnende akupunktur, har sjældnere behov for igangsættelse efter uge 41+3, og de har et kortere fødselsforløb og mindre behov for smertelindring under fødslen

Efter termin, eller hvis du står overfor en igangsættelse, anbefales minimum to behandlinger om ugen. Behandlingerne tilpasses til dig og afhænger af, hvor langt i graviditeten du er.

Nedsæt risikoen for medicinsk igangsættelse med fødselsstimulerende akupunktur efter terminsdatoen

Når terminsdatoen er passeret eller hvis der er vigtige grunde til at sætte fødslen i gang før terminen, kan en kombination af hindeløsning, Robozzo og kraftig fødselsmodnende akupunktur hjælpe til at nedsætte behovet for medicinsk igangsætte af fødslen. 

Når kroppen er tæt på at være klar til fødsel kan kombinationen af hindeløsning, øvelser som får hovedet til at trænge længere ned i bækkenet og akupunktur virke ve-stimulerende. Akupunktur kan dog ikke tvinge kroppen til at lave veer på samme måde som medicin gør.

Fødselsstimulerende akupunktur er ikke lige så virksomt som medicinsk igangsættelse, men til gengæld er der ingen bivirkninger eller risici forbundet med akupunktur behandlingen. Fødselsmodnende akupunktur kan gives 2-3 gange om ugen til ønskede fødsel eller aftalt medicinsk igangsættelse. 

Jeg anvender hyppigt fødselsmodnende akupunktur efter terminsdatoen sammen med hindeløsning, Robozzo, Spinning Baby og homøopati, fordi det er min oplevelse at dette øger virkningen.

Hør mere om akupunktur til gravide

Læs mere om akupunkturbehandling mod graviditetsgener, så som kvalme, bækkensmerter, forhøjet blodtryk og meget mere her!
Har du nogle spørgsmål, eller ønsker du at høre mere om akupunktur til gravide, er du velkommen til at kontakte mig på telefon 25 39 66 04 eller send en e-mail til henny@isisklinikken.dk.

Scroll to Top