Får du nok Omega-3 olie?
9 ud af 10 personer får for lidt Omega-3

 

Ved du, hvorfor det er vigtigt at få fiskeolie/Omega-3?

Omega-3 er en essentielle fedtsyre, som skal tilføres kroppen gennem kosten. Det har betydning for hele kroppens funktion herunder bl.a. hukommelsen, hjernen, hjertet og blodkarrene samt immunforsvaret. På grund af at Omega-3 indgår som byggesten i cellerne, i beskyttelse af cellemembranen og til kommunikationen mellem cellerne er fedtsyren så vigtigt.

Omega-3 er vigtig for kroppen


Jeg må tilstå at jeg ikke rigtig vidste så meget om essentielle fedtsyre, inden jeg kom i kontakt med det norske firma Eqology som bl.a. producere flere rigtig gode Omega-3 olier. Jeg startede med selv at prøve en af olierne. Allerede efter 2 uger var jeg smertefri i mine hofter. Jeg har været på max smertelindrende siden i sommer og var skrevet op til operation af begge hofter i februar mdr. Operationen er efter først en udsættelse, nu helt aflyst i samarbejde med lægen.

Hvorfor får de fleste for lidt Omega 3 og forholdsvis for meget Omega 6?


Kulturelle ændringer
Menneskets indtag af fedtsyrer har ændret sig markant gennem tiden.
I de tidligere jæger- og samlersamfund var indtaget af omega-6 og omega-3 1:1. Under jordbrugsrevolutionen forblev indtaget nogenlunde uændret, men med den industrielle revolution ændrede fedtsyreindtaget sig markant, og i dag får vi i Vesten mellem 10 – 20 gange mere omega-6 end omega-3. Eksperterne mener, at det ideelle forhold ville være 2-4 omega-6 til 1 omega-3.

Billige olier med for meget Omgea-6 olie og for lidt gode fedtstoffer


Af økonomiske årsager er der et overforbrug af billige planteolier som er rige på omega-6 og fattige på omega-3, såsom majs, palme- eller solsikkeolie. Dette er både i vores moderne kost, som i stigende grad består af hel og halvfærdigmad, samt opdrættet fisk og kød fra dyr som alle er foderet med industrifoder som indeholder for meget billige olier. Konsekvensen er at vi får mindre og mindre omega-3 og mere og mere omega-6 gennem vores kost.

Får du nok omega-3? Tag en test


Ønsker du at blive testet for omega 3 og 6 er du meget velkommen til at kontakte mig på: henny@isisklinikken.dk eller telefon 25396604
For at få adgang til anonym test og at få mulighed for at købe og få leveret frisk højkvalitet/certificeret omega olie, har jeg indgået et partnerskab med det norske firma Eqology. Du kan læse om Eqology’s produkter her: Eqology

Scroll to Top