Graviditetskvalme

Akupunktur til gravide mod kvalme ved jordemor Henny Jensen

Døjer du med graviditetskvalme og evt. opkastninger? Så er der hjælp at få

Graviditetskvalme er IKKE et nødvendigt onde, som du er nødt til at finde dig i!

Langt de fleste får det markant bedre af akupunktur mod graviditetskvalme og opkastninger. De fleste mærker effekt allerede under første akupunkturbehandling. 

Jo tidligere akupunkturen startes, jo bedre effekt og jo færre behandlinger er nødvendigt. Især hvis man kaster op, er det vigtigt med hurtig indsats, så kroppen ikke når at blive alt for svækket. 

Mange døjer oveni med hovedpine, forstoppelse og/eller søvnproblemer. Disse problemer bliver behandlet på samme tid.

Akupunktur mod kvalme

Første skridt med akupunkturen er at stoppe opkastningerne, dernæst at mindske kvalmen og forbedre nattesøvnen. Ofte vil det være en stor hjælp med en hel eller deltidssygemelding for at give kroppen ro til heling. 

Måske har du svær ved at melde dig syg fordi graviditet jo ikke er en sygdom, men det er kvalme og opkastninger uanset hvad, der er oversagen. F.eks. er Roskildesyge også en sygdom som medfører at man sygemelder sig. 

Akupunktur mod graviditetskvalme virker straks. Allerede mens du ligger på briksen vil der være en større eller mindre bedring. Det er dog meget individuelt hvor kraftigt og hvor længe den akutte virkning holder.

Utallige har allerede oplevet akupunkturens mirakuløse virkning

Baseret på intensiteten og varigheden af dine symptomer, kan du forvente at skulle modtage mellem 2 og 3 akupunkturbehandlinger ugentligt til du oplever bedringen, holder til næste behandling. Akupunkturen fortsættes indtil du har det markant bedre, ofte nogle uger, dog for de hårdeste ramte/mest svækkede længere tid.

Det magiske ved akupunktur til gravide er, at det er hele mennesket, som bliver behandlet, og dermed bragt i balance. For at få den bedste effekt med akupunktur mod graviditetskvalme, kræves en individuel tilpasset akupunkturbehandling. 

Dette tilbyder jeg som uddannet akupunktør (RAB godkendt) med speciale i gravitetsgener, hertil er det et ekstra plus med min mangeårige jordemoderfaglige viden og erfaring.

Hjælp til graviditetskvalme
Gode råd mod opkastninger ved graviditet

Gode råd til hvad du selv kan gøre for at minimere graviditets kvalme og evt. opkastninger

Varme

Er du kuldskær, eller har kolde fødder, så er kroppen i underskud af energi. Du kan hjælpe kroppen med at tilføje varme, ved at det du spiser og drikker varmt. Varme fodbade om aftenen kan ligeledes hjælpe kroppen til at holde kroppen varm.

Ofte medfører kvalme manglende lyst til mad. Men det vigtigste er, at det du indtager, skal føles godt nede i maven. Varm kogt vand er ofte bedre at drikke end koldt vand. På samme måde med det, du spiser. Det er ikke din lyst eller ulyst, ej heller din mund, som kan afgøre hvad du har brug for.

Når du har gravidkvalme og evt. opkastninger, så er det maven som er syg og det er den, som skal have pleje og omsorg. Det som maven lettest kan fordøje, er det mad som små børn får: Mad og drikke som er varmt, vådt og forholdsvis let fordøjeligt, så som grød, suppe og mos.

Mad og mellemmåltider

Hvis du varierer dine 3 hovedmåltider med alle former for grød, suppe og mos, kan det hjælpe til at du begynder at få lidt lyst til mad igen. Det er kun fantasien som sætter begrænsninger i forhold til hvordan man kan variere grød, suppe og mos. Dog er det vigtigt at huske, at der til alle måltider skal være både protein og gode fedtstoffer.

Mellemmåltiderne som helst skal indtages hver 2. – 3. time må meget gerne bestå af en blanding af nødder, jo flere forskellige jo bedre. Når du blander nødder, er det ikke nødvendigt med rosiner eller andet sødt. Nødder er rigtig gode fordi de skal tygges meget, der kommer kun en lille mængde ned i maven og det der kommer, indeholder både protein og gode fedtstoffer.

Ro og hvile – Ja du bør måske sygemelde dig

Mange af de kvinder som er mest udfordret af graviditetskvalme, er meget pligtopfyldende og yder mere end de nyder eller modtager. Du kommer dig hurtigere over graviditetskvalmen, hvis du sygemelder dig i en periode, i stedet for at bruge ALT din energi på arbejdet.

Mad og graviditetskvalme

Akupunktur er effektiv til behandling af kvalme og opkastninger

Læs om jordemødrene som har specialiseret sig i akupunkturbehandling af graviditetskvalme på Kolding sygehus, hvor antallet af indlæggelse for svær graviditetskvalme er faldet drastisk. De hårdt plaget gravide sætter stor pris på tilbuddet.

Dyk ned i akupunktur specifikt for gravide

Læs mere om hvordan akupunktur kan hjælpe med at afbalancere og modne kroppen inden fødsel, samt de metoder der anvendes til at stimulere fødslen gennem akupunktur her!
Har du spørgsmål, eller vil du gerne vide mere om akupunktur for gravide, er du altid velkommen til at ringe til mig på 25 39 66 04 eller skrive en e-mail til henny@isisklinikken.dk.

Scroll to Top