Akupunktur til smerter i nakke og øvre ryg

Rigtig mange døjer med smerter i nakken og eller ryggen, ofte pga. af for mange timers ensformigt og især stillesiddende arbejde. Vores kroppe er skabt til meget mere varierende bevægelser. Når vi sidder meget eller kun bevæger os i ensartet bevægelse, så bliver blodgennemstrømningen i musklerne nedsat, hvilket medfører en stivhed/spænding i musklerne og over tid kan der komme smerter.

Akupunktur kan på ingen måde erstatte bevægelse, træning og motion, men når smerterne først har indfundet sig og musklerne er blevet spændte og stive, kan det være svært at komme i gang med bevægelse og træning. Akupunktur kan smertelindre og blødgøre musklerne og dermed gøre det muligt at påbegynde noget mere bevægelse og træning.

Akupunktur virker gennem et mediansystem (energibaner) som løber igennem hele kroppen. Muskelsmerter opstår, når der ikke er flow i medianen, i stedet er der en form for blokering. Ved akupunktur stimuleres punkter på medianerne med nåle. Dette frigør energien så den igen frit flyder i medianen. Herved genetableres musklernes vitalitet, så stivheden og smerterne aftager og forsvinder.

Nakkesmerter

Hovedet er den tungeste kropsdel, som kun bliver holdt på plads af halsens og især nakkens muskler. Når vi sidder stille med hovedet let foroverbøjet i længere tid, f.eks. når vi sidder ved computeren eller med vores telefoner, så bliver musklerne udfordret af at være på arbejde/i funktion uden at blive vitaliseret med blodgennemstrømning pga. af den statiske stilling. Dette skaber spændte muskler i nakken, som over tid bliver til spændinger i hele skulder/nakke området, som føles ubehageligt og med tiden vil medføre smerter og evt. hovedpine og/eller svimmelhed.

Akupunktur er effektivt til at blødgøre og afspænde skuldre og nakke musklerne, således at man meget bedre igen selv kan bevæge sig og dermed øge blodgennemstrømningen og vitalisere musklerne i hele nakke/skuldre området.

Varme til afspænding af musklerne

Varme er rigtig godt til ømme og spændte muskler. Varmepude/omslag eller olier med urter som virker varmende, er rigtig godt til hjemmebehandling. Varmepude, varme omslag eller varmeplaster, som kan købes i Matas eller på apoteket. Muskelafspændende olie, Tigerbalsam eller Pebermynteolie er godt at massere ind i det spændte område. Det vil føles koldt, men det varmer og er rigtig godt til at afspænder musklerne. Eneste ulempe er at det lugter temmelig meget. Derfor kan man fint bruge det, når man går i seng.

Herunder kan du læse mere om akupunktur:

Lad Akupunktur hjælpe dig med hedeture, fertilitet behandling eller af med smerter i ryg, lænd og nakke, hovedpine og søvnløshed m.m.

Kærlig hilsen

Henny

Isis Klinikken

>>> Book Tid Her <<<

Scroll to Top